Saara Riikonen

Eläinten kohtaaminen on palkitsevaa

Työskentelen Jokivetissä klinikkaeläinhoitajana. Olen aina ollut eläinrakas ihminen, sikälikin olen työskennellyt oikealla alallani jo liki kymmenen vuotta.
Aloitin klinikkaeläinhoitajan opinnot Espoossa. Sieltä tie vei Kuopion kautta Joensuuhun ja Jokivetiin. Pienellä klinikalla työskentely tiiviissä, mukavassa ja leppoisassa työyhteisössä tuntuu omalta ja mieleiseltä.

Työ on monipuolista. Eläinten kohtaaminen on palkitsevaa, samoin eläinten omistajien. Nettiajanvaraus on kätevää, asiakkaille helppoa päivästä ja kellonajasta riippumatta. Mieltä askarruttavissa lemmikin asioissa voi toki aina ottaa yhteyttä ensin hoitajan viestitse tai soittamalla. Hoidontarpeen arviointia tehdessäni kyselen ja kuuntelen, rauhoittelenkin välillä.

Eläimetkin ovat persoonia – toiset riehakkaita, toiset arkoja, jotkut agressiivisiakin. Kerran erään koiran omistaja otti yhteyttä harmitellen, että koira käyttäytyy huonosti. Voi olla vihainen ja haukkuva – että voitko hoitajana tulla vastaanottamaan koiran jo siinä ulkona. Siinä istuimme koiran ja omistajansa kanssa tovin ulkorappusella. Jutustelimme niitä näitä, eleettömästi annoin koiralle joitakin namipaloja. Ja voi se hetki, kun ärhäkäksi mainittu koira lipaisi kuonokopan takaa pusun poskelleni! Käynti klinikalla sujui hyvin.

Jokainen potilas ansaitsee arvostavaa kohtelua. Kaikenlainen palaute on arvokasta. Eläimeltä saatu palaute on aina aitoa, eleet kertovat lopulta enemmän kuin sanat.

Rakastan eläimiä, itse olen vinttikoiraihminen! Ei ole upeampaa näkyä kuin vinttikoira täydessä vauhdissa! Parivuotias whippettini Karkki on täynnä vinttikoiralle tyypillistä elinvoimaa ja vauhtia! On ihana katsella sen liikkumista.