Mika Asikainen

Yhteistyöllä parhaaseen hoitotulokseen

Avoimuus, sosiaalisuus ja looginen ajattelu yhdistettynä ongelmanratkaisutaitoon. Nämä ovat vahvuuksiani päivittäisessä työssä. Tekemisessä kaiken keskiössä on aina potilaan etu.

Olen toiminut eläinlääkärinä vuodesta 2010 lähtien. Ennen oman yritykseni perustamista tein eläinlääkärin sijaisuuksia eri puolilla Suomea. Työskentelin myös Eviran tarkastuseläinlääkärinä teurastamolla. Tutuksi ehti tulla myös työ tuotantoeläinten parissa. Maailma muuttuu, eläinlääketiede kehittyy, teknologiakin mahdollistaa uutta. Ammatillisen osaamisen jatkuva päivittäminen on yksi keskeinen työni elementti.

Lemmikki on omistajalleen rakas, lemmikeistä huolehditaan – ja ollaan myös huolissaan. Onneksi apu on lähellä! Jokivetissä meidän tehtävämme on huolehtia niin lemmikkien perusterveydenhuollosta kuin myös sairauskäynneistä ja pitkäaikaissairauksien seurannasta.

Parhaaseen hoitotulokseen päästään yhteistyöllä. Meillä kohtaamiset lemmikin ja omistajan kanssa ovat kiireettömiä ja keskustelevia. Lääkärinä kyselen ja kuuntelen tarkkaan omistajan aatokset. Kommunikaatio on tosi tärkeää siksikin, että eläinlääkäri ja eläin kohtaavat ehkä ensimmäistä kertaa. Omistaja sen sijaan tuntee lemmikkinsä.

Vastaanotolle tuleva lemmikki voi arastella ja siinä tilanteessa peittää kivun tai vaivan. Rauhallinen keskustelu ja oireiden kartoittaminen yhdessä lemmikin omistajan kanssa on äärimmäisen tärkeää. Yhtä tärkeää on se, että asiakas noudattaa lääkärin ja hoitajien antamia ohjeita.

Labradorinnoutaja on yhä Suomen suosituin koirarotu. Myös minulla on kotona Joensuussa käyttölinjainen labradorinnoutaja Lumi. Ennen Lumia kaverinani oli labbis Nero. Nero juoksentelee jo vehreämmillä niityillä. Tiedän, millaisia tunteita parhaasta kaverista luopumiseen liittyy.