Heini Hyvönen

On tärkeätä pystyä auttamaan ihmistä huolensa kanssa

Aloitin klinikkahoitajan työt Jokivetissä marraskuussa 2023. Olen aiemmin suorittanut eläintenhoidon perustutkinnon ja klinikkaeläinhoitajan ammattitutkinnon. Kokemusta on ehtinyt kertyä perinteisistä lemmikeistä eksoottisempiin eläimiin. Tällä hetkellä kotona hääräävät akita uros Kohaku sekä tsekkoslovakian susikoira -mix Nemi.

Jokivetissä tulin hoitajaksi pieneen työyhteisöön. Iso ilo siitä, että työyhteisössä hyvä dynamiikka löytyi oitis. Vieressä on hoitajakollega, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia. Jaamme päivittäin työtehtäviä, tulee mukavasti vaihtelua.

Eläinten hyvinvointi on ihmisestä kiinni, eläimet eivät itse voi vaikuttaa elinympäristöönsä. Minulle eläinten hyvinvointi on tärkeää, eläinsuojeluasiat ovat lähellä sydäntäni.

Asiakaspalvelussa työ on intensiivistä. Eläinten omistajat soittavat paljon, ottavat yhteyttä haluten keskustella. On tärkeätä pystyä auttamaan ihmistä huolensa kanssa, ettei hänen tarvitse jäädä yksin kotiin miettimään lemmikkinsä terveysasioita. Hoidontarpeen arviointi on vastuullista työtä. Jokivetissä palvelu on tiimityötä.

Asiakaspalvelutyön ohella hoitajan työnkuvaan kuuluvat erilaiset valmistelevat työt vastaanotolla, leikkaussalin valmistelu, seuraavaan toimenpiteeseen varautuminen, hammaskiven poistot, anestesian valvonta, hoitotilojen siisteys.

Asiakkaat – niin eläimet kuin ihmisetkin – ovat tosi mukavia. Huoli rakkaasta lemmikistä voi olla valtava, lääkäriltä ja meiltä hoitajiltakin odotetaan paljon. Arvostan meidän eläinlääkärimme rauhallisuutta ja tarkkuutta. Mika on lääkäri, joka todellakin ottaa asioista selvää.